vrijdag 9 maart 2012

Onderlangs de Woonarken (2)

Een terugblik. (vervolg)

In het eerste deel van de terugblik over ons vertrek naar het Onderlangs en onze intrek in onze woonark "New Look", overigens een naam waarop de ark geregistreerd is en die wij dus niet zelf gekozen hebben, had ik al verteld dat het liefde op eerste gezicht was, wat ons deed besluiten te verkassen.

Maar de reacties uit de omgeving waren zeer divers, op z'n zachts gezegd, van ongeloof tot "is het jullie in de bol geslagen".
Het is ook wel wat als je besluit om de zekerheid van een huis in te ruilen voor het minder zekere bezit van een gehuurde ligplaats en een drijvende woonark.
"Typisch een geval van midlife crisis en de verminderde geestelijke vermogens die daarbij horen."
Velen gingen pas overstag toen ze het met eigen ogen gezien hadden. Kennelijk is er ook lef nodig om een stap in het diepe te wagen. 

En de hardnekkige vooroordelen heb ik geleerd te pareren door alle veelal fictieve nadelen tegenover de vele voordelen te stellen.

Vocht, is een veel gehoord vooroordeel, maar ik kan je verzekeren als het vochtig is in de ark dan heb je een lek, te droog komt vaker voor op onze woonark, en de laatste tijd ook buiten de woonark, maar daar komen we later nog op terug.

Veel mensen denken ook dat het altijd koud is op een woonark, maar een goed geïsolleerde woonark waar het vocht en de kou niet vanuit de grond op kunnen trekken en die de hele dag vrij op het zuiden ligt is altijd behaaglijk.


de "New Look" anno 2004

Maar goed we waren nog maar net ingetrokken of het eerste hoge water diende zich aan. Dat betekende voor ons dat we moesten "verhalen". Dat is het zodanig verleggen van de ark dat als het water stijgt je dichter naar de wal gaat liggen zodat de loopbrug ook hoger op de wal komt te liggen en niet onder water komt te staan en nog erger je ark onder water trekt.
Zover kwam het gelukkig niet, maar helemaal perfect ging dat ons nog niet af.


                                               
Perfect ging het nog niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten